Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Oly korban élünk, melyben a modern orvostudomány naponta képeszti el a laikus embert a csodával határos lehetőségeivel és eredményeivel. Ugyanakkor hosszú várakozás után – legtöbb esetben – felületes diagnózis és bizonytalan gyógyulási esélyek birtokában kell távozniuk a betegeknek a rendelőből. A hónapokig tartó kezelés után derül ki, hogy a panaszokból krónikus betegség lett, s nincs kilátás segítségre. Diagnózis: …”ezzel kell éljen”…! Egyre erősödnek azok a hangok, amelyek ezzel a szinte „mindentudó” modern orvostudománnyal szemben bizalmatlanságnak adnak kifejezést.

Egyre növekszik azoknak a száma, akik lényegesen nagyobb bizalommal fordulnak az ősi, keleti gyógymódok, a természetgyógyászat ősi vagy modern módszerei, mint „magasan fejlett” orvostudományunk felé. A kritikának sokféle alapja lehet – a mellékhatások, a tünetváltás, az emberiesség hiánya, a költségek emelkedése – de a bírálat tárgyánál sokkal érdekesebb, hogy egyáltalán feltámadt a kritika.

Az akadémikus orvostudományon kívül rekedt irányzatokat és módszereket együttesen szívesen nevezik holisztikus gyógyításnak, s ez azon törekvéseket jelenti, amelyek nem akarják szem elől téveszteni a teljes embert, mint test - lélek - szellem egységét!

A betegség és az egészség olyan fogalmak, amelyeket csak egyes számban használhatunk. A test sosem beteg vagy egészséges, az élő test működését két nem anyagi természetű instanciának köszönheti, melyet tudatnak ( lélek), és életnek (szellem) nevezünk. A legkülönbözőbb testműködések harmonikus összjátéka során jön létre azután a minta, amelyet egészségnek nevezünk. Ha valamely testfunkció letér a pályáról, ezzel többé-kevésbé ezt a harmóniát veszélyezteti, ezért ilyenkor betegségről beszélünk.

Öngyógyítás recept nélkül kapható, a szellem tudatossága megköveteli, hogy felismerjük: legalább olyan fontosak vagyunk magunknak, mint bárki vagy bármi más! A gyógyuláshoz belső erő kell, konok elszántság, idő, türelem, alázat. Akinek sikerül, annak átértékelődik a világ!

Keressük az okokat, a legkülönbözőbb megnyilvánulásokat, hogy világosabban lássuk az összefüggéseket illetve, hogy az oksági folyamatokba célirányosan tudjunk beavatkozni.

 

Hogyan kezdjük?

Minden embernek egyéni problémája van. Lehet, hogy a betegségéből szeretne kigyógyulni, lehet munkájának káros hatását szeretné enyhíteni, mindenki saját felelőssége, hogy jobban kommunikáljon testével, észrevegye jelzéseit és válaszoljon rájuk, ezáltal javítsa saját testfunkcióit, az életerőt!

 

Kelet varázsa

A keleti orvoslás úgy tartja, hogy az ember és az emberiség szerves része egy nagyobb egésznek, a világegyetemnek. Mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak, amelyek az összes természeti folyamatokat irányítják. A test állapotait a hideg, a meleg, a szárazság és a nedvesség természeti fogalmaival írják le. A testen belüli egyensúlyt a Yin és Yang fogalmaival magyarázzák. A Yin és Yang két dinamikus erő, amelyeknek „együtt” működéséből származik minden, ami csak létrejön a világegyetemben.

Az orvostudomány fogalmát Keleten az egészségről, Nyugaton viszonyt a betegségről szóló tudomány fogalmaként értelmezik. A két orvostudomány közötti alapvető és legfontosabb különbség az immunrendszerhez való viszonyulásban keresendő. A keleti tudomány a regeneráció elvének alapját a betegség megelőzésében, (prevencióban) látja.

Az ősi keleti orvosi tanítás – Kína, Japán, Korea, Malajzia, Vietnám, India… - szerint az emberi szervezetben, akárcsak a környező természetben, állandó harc folyik az ellentétes és az egységes erők között. Az erők harcának ingadozása, túlsúlyba jutása, illetve a harc kimenetele határozza meg az egészség vagy betegség állapotát. Ez a Yin és Yang szembenállása illetve egymásra hatása.

•Yin: nyugodt, statikus, tétlen, hideg, sötét, nedves, föld, nő,

•Yang: dinamikus, tevékeny, terjeszkedő meleg, fényes, száraz, ég, férfi.

Ha az erők egyensúlya felbomlik, betegségek keletkeznek a szervezetben. A kezelés elsődleges célja, hogy ismét létrehozza a szervezetben a Yin és a Yang egyensúlyát. Az egyensúly a Qi, az életenergia, melynek akadálytalanul és elegendő mennyiségben kell áramolnia az egész szervezetben, és a világegyetemben egyaránt.

 

Kelet tanítása

A keleti orvoslásban az az orvos részesült dicsőségben, akinek soha nem kellett gyógyítania. Az elsődleges cél a betegség megelőzése volt, és nem a gyógyítás. Ebbe az ősi keleti szemléletbe ad betekintést az első, legrégebbi könyv a Sárga Császár belgyógyászati könyve – Huang-Ti nei-csing elnevezésű gyűjtemény. E munka korának anatómiai, élettani és kórtani elképzeléseit éppúgy tárgyalja, mint a diagnosztika és a terápiás módszereket. Három természetfilozófiai koncepció alkotja a nei-csing klasszikus orvoslásának alapját:

•A Yin és Yang ellentétes princípiumának tétele,

•a mindent átható életleheletben Qi vetett hit,

•valamint az öt elem tana.

Az „öt átalakulási fázis” középpontjában a különböző elemek átalakulása, illetve egymásból való kialakulása és legyőzése áll. Az öt elem: a tűz, a víz, a föld, a fém és a fa.

 

Testsaját enzimek hiánya

Az orvostudomány évek óta állítja, hogy majdnem minden betegség és az idő előtti öregedési folyamat a testsaját enzimek hiányának tudható be.

 

Mit is jelent a testsaját enzimrendszer?

•Az ember 70 billió sejtből áll.

•Testünkben naponta 200 millió kémiai folyamat megy végbe.

•Születéskor minden csecsemő megfelelő mennyiségű testsaját enzimkészletet kap útravalónak. Ennek az enzimkészletnek a fenntartásán múlik, hogy megmarad-e életerősnek és egészségesnek.

 

A testsaját enzimek szabályozzák:

•Szabadgyök lekötését és szállítását.

•Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.

•A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).

•A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.

•A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.

•A sav-bázis háztartást.

•Az emésztést segíti.

•A hormonrendszert.

•Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).

•A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.

•Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú anyagok és enzimek hiányában szenved. Ennek első jele a fáradtság, összpontosítási nehézségek, gyakori hajlam a fertőzésekre, bőrproblémák, emésztési zavarok stb.

•„Enzimek nélkül nincs élet.” Dr. Howell

Az enzimek (más néven fermentumok) a szervezetben lejátszódó folyamatok reakciósebességét növelő anyagok, biokatalizátorok. Minden enzim fehérje, emiatt működésük függ a hőmérséklettől és a pH-tól. Dr. Edward Howell, aki egész életét az enzimek kutatásának szentelte, azt fedezte fel, hogy az enzimek maguk foszforeszkáló fénysugárzást keltenek, amikor aktívan dolgoznak Szerinte minden élőlényben jelenlevő életerőt legjobban az enzimek demonstrálják. Az enzimeket több csoportba kategorizálja, ezek közül a táplálkozás szempontjából a legfontosabbak a hidrolitikus enzimek, azokon belül pedig az emésztő-, étel-, és a metabolikus enzimek, amik további alosztályokra bonthatók. Szerencsére az összes olyan enzim, amit a szervezet nem képes előállítani, éppen azokban a nyersen elfogyasztott ételekben is megtalálható, aminek lebontásához szükséges.

„Ha a test az egészséges ételek mellett rendelkezik a szükséges enzimekkel is, amikor azokra szüksége van, akár csodákra is képes.”

(Dr. Howard Loomis)

•Enzimhiány okai

Az idő előtti betakarítás, hosszú raktározási idő, valamint az élelem további gyári feldolgozása során végrehajtott besugárzás, hevítés, sterilizálás és tartósítás. Minden étel, amit tartósan felmelegítettek fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező savak keletkeznek. Ugyanígy enzimhiányos vagy teljesen enzimmentes minden sugárkezelt, konzervált, pasztörizált, párolt, ill. bármilyen hőhatásnak kitett, legfőképpen a mikrohullámú sütő által hőkezelt, de még a fagyasztott ételek is. Mintha az enzimek önmaguk is élő egységek lennének és megölve őket nem képesek feladatuk betöltésére, mégha látszólag ugyanolyan kémiai formulák maradtak is.

•A négy legfontosabb enzimhiány kategória

Az első és legfontosabb szempont az egészséges étkezés meghatározása, hogy az illető egyén a saját maga számára fontos és nélkülözhetetlen eznimeket megkapja a megfelelő mennyiségben, amikor azokra szükség van. Fontos, hogy az ételek 75%-a nyers, hőkezelésmentes étel kell, hogy legyen, amit szükség esetén további enzimkivonatokkal is ki lehet/kell egészíteni. Ennek hiányában a szervezet, ha egyáltalán képes rá, kénytelen máshonnan elvonni enzimeket. Például a test saját funkciójaitól és helyeiről von el metabolikus enzimeket az emésztésbe. Ezáltal gyengül az immunrendszer, az öregedés folyamata látszólag felgyorsul, betegségnek teszi ki a legyengült testet. A túl sok és többnyire ugyanolyan főtt/sült étel évtizedek során teljesen keríti a testet. A krónikus degeneratív betegségek valójában súlyos enzimhiány miatt tudtak megjelenni a legyengült szervezetben.

A négy legfontosabb enzimhiány kategória: a fehérjék-, zsírok-, szénhidrátok-, növényi rostok lebontásához szükséges enzimek hiánya, személyenként eltérő módon. Ez tovább fokozódik vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek hiányával. Mindezeket valahogyan pótolni kell, különben nincs teljes gyógyulás.

•Friss vér képe sötétlátóterű mikroszkópban

Egy parányi vércsepp bemutatja a sötétlátóterű mikroszkópban hogyan épül fel belső mikrovilágunk. Az ember a legapróbb élő magokat látja, az ősmagokat (symbiont), melyek hóviharként kavarognak, rezegnek a sejtek között. Ezek alkotják az életünket felépítő alapot. A sok hosszú életű, aktív ősmag a jó immunrendszer jele. A gyenge immunrendszer és a fennálló betegségek esetén látható, hogy csak kevés és rövid éltű ősmag található a vérben. Az is látható, hogy az élősködök (pl.: bakteriális fejlődési stádium) hogyan fejlődnek, ill. alakulnak át. Az élősködő (paraziták) behatolnak a vörös és fehér vértestekbe, ott felveszik a tápanyagukat, kiválasztják mérgüket, mely azután a sejt átváltozásához vezet. A vérben keringő mérgeket a kötőszövet, zsírsejtek, ízületek, ill az érfalban raktározza el a szervezet. A betegség előfeltétele adott!

Ezt a méreg lerakódási folyamatot szakítja meg az Élet elixír a vérben végrehajtott tisztító folyamattal!

 

Életelixír

A mintát az élelem emberi testben történő természetes lebontása szolgálja. Természetes eredetű mikroorganizmusok, nem tartalmaznak genetikailag módosított összetevőt, vegyszert, irritáló komponenst. A lépcsőzetesség hullámai rezgési energiával töltik fel az enzimtöredékeket, ezért másodpercnyi gyorsasággal képesek testsaját enzimként hatni.

Időközben több, lépcsőzetes erjesztéssel előállított készítmény született, ezek „elixír” gyűjtő fogalommal ismertek. Az életelixír belsőleg és külsőleg alkalmazható!

 

Dr. Teruo Higa professzor munkássága

Az okinawai Ryukyu Egyetem professzora 20 éves kutatómunkájának (technológiájának) eredménye a jó minőségű élelmiszer a Föld össznépessége számára, és a környezetszennyezés fokról fokra való csökkentése.

•„A Föld messzi múltjában, jóval az emberi élet megjelenése előtt, a talaj birtokában volt az erőnek és termőképességnek, hogy roppant kiterjedésű erdőségeket növesszen a bolygó felületén.. Ennek az erőnek a forrása a talajt benépesítő mikroorganizmusokban rejlik és ha lehetővé tudnánk tenni, hogy ismét virágkorukat éljék, mint annak idején, nemcsak a hagyományos talajművelést felejthetnénk el, de még inkább a vegyszerek és műtrágyák használatát is. Az a működőképes rendszer, amely képes az általunk igényelt élelmiszer-mennyiség egyszerű és könnyen történő előállítására, már létezik a természetben. Azt kell csak megtanulnunk, hogyan tudjuk megnövelni ezt a természetes adottságot és a legtöbbet kihozni belőle, mind holisztikai, mind pedig gyakorlati szempontból.”

(Dr. Teruo Higa: A Földet megmentő forradalom)

Higa professzor felismerte, hogy két egymással ellentétes irányzat létezik, amelyek egymással konfliktusban vannak: a regenerálódási hajlam (élet, egészség, növekedés), illetve egyféle degeneratív erő (pusztulás, betegség, halál). Csak kevés mikroorganizmus törzs annyira domináns, hogy az irányt befolyásolja. A nagy tömeg semleges, és az adott környezet miliője szerint választanak irányulást. A felfedezés ahhoz a következtetéshez vezetett, hogy csupán domináns regeneratív mikroorganizmusokat kell egy adott környezetbe oltani, hogy a negatív folyamat megálljon. Ez a két miliő a talaj és a víz!

Dr. Teruo Higa professzor 20 éves kutatómunka (technológia) folyamán fejlesztette ki az effektív mikroorganizmusokból álló keveréket, melyeket a természetből gyűjtött és speciális módon szaporított tovább.

A kifejlesztett technológia által a romboló entrópia helyett a revitalizáló szintrópia létrejöttét vizionálja. Az entrópia törvénye szerint az energia-, és anyagfelhasználás után szennyeződés marad vissza (víz, ózonréteg, globális felmelegedés), és ez az emberiség pusztulását okozhatja. A technológia révén eltűnik ez a szennyeződés. Az újjáéledés, a szintrópia világa tapasztalható meg.

 

Oxidáció és környezetszennyezés

A bolygónkon ma az oxigén határozza meg a folyamatok nagy részét. A Föld atmoszférája - keletkezésének az elméletei szerint - eredetileg széndioxid, ammónia, metán és kénoxid volt a forró Föld feletti légkörben. Amikor lehűlt a felszín, megjelentek az első élőlények, melyek valószínűleg a felsoroltakkal táplálkoztak, (anaerob – oxigén nélkül élő lények) a Nap mint energiaforrás alatt többek között oxigént bocsátottak ki - és egyre többet. Új lények jöttek létre, melyek már képesek voltak oxigénnel táplálkozni, vagy tudtak aerob és anaerob módon is táplálkozni. Lassan az eredeti anaerob mikroorganizmusok csak különleges helyeken tudtak tovább élni pl.: a Föld mélyén, vulkáni régiókban, a tenger mélyén, sziklák és kövek belsejében. Az oxigén, amely fontos az élet számára, könnyen és sok elemmel lép reakcióba. A környezetet (levegőt, vizet, talajt, sőt a testünket is) szennyező sok vegyszer állandóan reakcióba lép az oxigénnel, oxidálódik. Az antioxidánsok nem képződnek ugyanolyan mennyiségben, és a világ egyre inkább oxidálódik, ami káros. A növekvő környezetszennyezés hatására a talajban egyre több a degeneratív mikroorganizmus, amelyek a semleges mikroorganizmusokat is negatívan befolyásolják. Az építő, regeneráló mikroorganizmusok helyzete egyre nehezebb.

Prof. Higa éveken át izolált különböző mikroorganizmusokat, amelyek a regeneratív csoporthoz tartoznak pl: tejsavbaktériumokat, élesztőket, N-megkötő baktériumokat. Tapasztalatai alapján feltűnt neki, hogy az aerob mikroorganizmusok (oxigénből élők) és az anaerobok (számukra az oxigén méreg) csodálatosan tudnak együtt élni, ugyanis a táplálkozásuk forrását kicserélik, és a másik csoport által kibocsátott anyagokból élnek. Továbbá a különböző, de azonos dinamikai hajlamú (pl. regeneratív hatású) mikroorganizmusok könnyen képesek szimbiotikus együttlétre, pl. a fotoszintetizáló és N-baktériumok.

Prof. Higa 2000 mikroorganizmus fajból kiszűrte a károsakat, végül 80 maradt, melyeket egy olyan miliőben tudott tenyészteni, amely stabil maradt és a gyakorlatban megfelel a követelményeknek. Ezt a keveréket nevezte el hatékony mikroorganizmusoknak. A hatékony mikroorganizmusok legfontosabb csoportja a fotoszintetizáló baktériumok, tejsavbaktériumok, gombák és élesztők. Ha táplálékot kapnak, hasznos anyagokat kezdenek el előállítani (vitaminokat, szerves savakat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat). A talajban megváltoztatják a mikrofórát, a talajt betegség elnyomóvá teszik. Az antioxidáns hatás, amely közvetlenül a talajba, közvetve a növényekbe jut, és egyensúlyban tartja az NPK (nitrogén, foszfor, káli), ill. a CN (karbon-nitrogén) szintet. A talaj humusztartalma nő.

•A legfontosabb (hatékony) mikroorganizmusok

Tejsavbaktériumok, élesztők, gombák valamint a fotoszintetizáló baktériumok. Jó néhány ezek közül a mikroorganizmusok közül már ismert az orvostudományban, élelmiszeriparban és a felhasználási területük az emberekre, növényekre, talajra és vízfelületekre terjed ki. Használatának biztonsága több év alatt a külföldi és a hazai (Japán) kutatások során bebizonyosodott.

1. Fotoszintetizáló baktérium (fototrofikus baktérium)

A fotoszintetizáló baktériumok önálló, és önmagukat fenntartani képes mikroorganizmusok. Ez a baktérium hasznos vegyületeket állít elő a gyökérsavakból és /vagy káros gázokból, (pl. hidrogén-szulfid) a Nap energiáját és a talaj hőjét használva energiaforrásként. A hasznos vegyületek között megtalálhatóak aminosavak, nukleinsavak, bioaktív anyagok, cukrok – mind olyan vegyület, ami elősegíti a növekedést és fejlődést. Ezek az anyagcseretermékek a növények számára a közvetlenül felvehetők és a baktériumok számának növekedésére is serkentőleg hatnak, ezért a fotoszintetizáló baktériumok számának növekedése a talajban a többi baktérium egyedszámát is növeli. Például a rizoszférában élő VA (vesicular-arbuscular) mikorriza mennyisége megnövekedik a felvehető nitrogén-tartalmú vegyületeknek köszönhetően, amelyet a fotoszintetizáló baktérium termel. A VA mikorriza javítja a foszfátok feltáródását a talajban, ezáltal hozzáférhetővé teszi az eddig felvehetetlen tápanyagot a növények számára. A VA mikorriza képes együttélésre az Azotobacter-rel, amely egy nitrogénmegkötő baktérium és javítja a hüvelyesek nitrogénmegkötő képességét.

2. Tejsavbaktérium

A tejsavbaktérium tejsavat állít elő cukorból és egyéb szénhidrátokból, amelyeket a fotoszintetizáló baktérium és az élesztők állítanak elő. Olyan ételeket és italokat, mint pl. joghurt és savanyúságok ősidők óta a tejsavbaktérium segítségével állítanak elő. A tejsavbaktérium erős fertőtlenítő hatású. Elnyomja a káros hatású mikroorganizmusokat és növeli a szerves anyag átalakulásának gyorsaságát. Emellett elősegíti a lignin és cellulóz átalakulását, és fermentálja őket a káros melléktermékek kialakulása nélkül, amelyet a lebontatlan szerves anyagok okozhatnak. A tejsavbaktérium képes fuzárium elnyomására, amely a folyamatos termesztés esetén jelentősen legyengítheti a növényeket, ami által a káros gyökérfonálférgek száma hirtelen növekedésnek indul. A gyökérfonálférgek száma fokozatosan eltűnik, amint a tejsavbaktérium átveszi a fuzárium szerepét a talajban.

3. Élesztők

Az élesztők antimikrobiális és hasznos vegyületeket állítanak elő a növény számára a fotoszintetizáló baktérium által termelt aminosavakból és cukorból, valamint a talajban lévő szerves anyagokból és növényi gyökerek által kibocsátott anyagokból. Az élesztők által termelt bioaktív anyagok, mint pl. hormonok és enzimek elősegítik a sejtosztódást és gyökérképződést. Az általuk kiválasztott szekrétumokat előszeretettel használják a tejsavbaktériumok és az Actinomycetesek.

4. Actinomycetes

Az Actinomycetes, amelyeknek a felépítése a baktériumok és a gombák közötti átmenetet jelenti, antimikrobiális vegyületeket termel a fotoszintetizáló baktériumok által kiválasztott aminosavak és szerves anyag felhasználásával. Ezek az antimikrobiális anyagok képesek elnyomni a káros gombákat és baktériumokat. Az Actinomycetes képes a fotoszintetizáló baktériummal történő együttélésre, amely során a jelenlétük javítja a környezetükben lévő talaj minőségét, a talaj antimikrobiális tevékenységének fokozása révén.

5. Fermentáló gombák

A fermentáló gombák, mint pl. az Aspergillus és a Penicillium a szerves anyag gyorsátalakítása révén alkoholt, észtereket és antimikrobiális vegyületeket állítanak elő. Mindemellett elnyomják a kellemetlen szagokat és megakadályozzák a káros rovarok és férgek elszaporodását.

•Hogyan fejti ki hatását?

Szakítva az általánosan elterjedt rendszerezési szempontokkal, Higa professzor a mikroorganizmusokat az általuk kifejtett hatásuk alapján csoportosította, amely alapján 3 mikroorganizmus típust különböztet meg:

1./ felépítő, regeneráló – erjesztő – mikroorganizmust,

2./ semleges – opportunista – mikroorganizmust,

3./ lebontó, degeneráló – rothasztó – mikroorganizmust.

Az erjedés során: az anyagcseretermékek megmaradnak, a szerves anyag feldúsul. A rothadás során: az anyagcseretermékek a légkörbe távoznak, a szerves anyag elpusztul.

Az effektív mikroorganizmusok a regeneráló típusba sorolhatók. Képesek direkt és indirekt módon a bármilyen anyagban fellépő rothadást meggátolni és így az élő szervezeteket és a környezetet egészségesen tartani!

A lebontó típusba tartozó mikroorganizmusok teljesen ellentétesen viszonyulnak a felépítő típushoz. A semleges mikroorganizmusok alkotják a legnagyobb csoportot és az un. dominal elv alapján azt a csoportot követik, amely az adott közegben túlsúlyban van.

A mikroorganizmusok az erjesztés segítségével pozitív szerepet játszanak minden élő szervezet fejlődésében, minőségében. E folyamat által teremthetjük újjá, egészségessé és élettelivé életünket.

 

Mi az Életelixír?

Az Életelixír hatékony, természetes eredetű hatékony mikoorganizmusokból álló keverék, mely életünk számos területén komoly segítséget nyújthat. Lúgos illatú, arany ill. óaranyszínű folyadék.

•100%-ban természetes anyagból épül fel,

•80 féle mikroorganizmust tartalmaz,

•intenzív vitalizáló hatású,

•nagy mennyiségben tartalmaz nyomelemeket, vitaminokat, enzimeket,

•könnyen felszívódik

•méregtelenítő hatású,

•káros mellékhatása nincs.

Az elixír 100%-ban természetes anyag, nem tartalmaz genetikailag módosított összetevőt, vegyszert, irritáló hatású komponenst, biológiai természetben engedélyezett. Hatására egészségesebbé, élettel telivé válunk!

Rizskorpa, tengeri hínár, papaya, Aloe Vera és zöld tea – Dr. Teruo Higa, japán professzor által elkülönített – effektív mikroorganizmusokkal végzett fermentációja után kerülnek kivonásra azok a rendkívül értékes anyagok, amelyeket ez a több mint 80 pozitív mikroorganizmus termelte kivonat tartalmaz. Nagyon intenzív hatású, rendkívül sokféle antioxidáns, 40 féle nyomelem, vitaminok és más bioaktív anyagok ötvözete. Kifejezetten emberi fogyasztásra kifejlesztett készítmény, egy rendkívül hatékony ital, az egészség megőrzésére és visszanyerésére.

Összetételénél, erjesztésénél fogva rejlik benne az az erő, mellyel képes megállítani az ember szervezetében beindult láncreakciókat, melyeket az aktivált, agresszív oxigén indít be.

 

Mi az Életelixír összetétele?

•Víz 63%

•Rizskorpa 12%

•Teljes őrlésű rizs 10%

•Friss papaya gyümölcs 8%

•Tengeri moszat 5%

•Aloe Vera 1%

•Zöld tea 1%

 

10 ml Életelixír az alábbi antioxidánsokat tartalmazza:

•alfa-tokoferol 12,8 mg

•y-orizonol 7,5 mg

•likopin 6,2 mg

•flavonoidok 1,7 mg

•ubikinonok 2,2 mg

•polifenol 3,0 mg

•Tartalmaz még: bioaktív anyagokat (NAD, NMN, L-alanin, L-glutamin, peptideket és 40 féle nyomelemet.

 

Hogyan hatnak az antioxidánsok?

Az emberi szervezetben keletkező szabad gyökök elégetik a lipoidokat, degenerálják a fehérjéket, enzimeket deaktiválnak és nukleinsavakat bontanak le. Főleg ezek azok a fiziokémiai változások, amelyek a betegségeket és az idő előtti öregedést okozzák.

Az antioxidánsok úgy hatnak, hogy gátolják a daganatsejtek kialakulását, vagy megsemmisítik azokat azáltal, hogy lecsökkentik a természetes falósejtekkel szembeni ellenálló képességüket. Egyben növelik a falósejtek immunitási fokát, védekező erejét. A T-sejt termelődést segítik, miáltal megnövelik a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, valamint fokozzák a sejtképződést is.

Az Életelixír sokrétű antioxidánst tartalmaz, de emellett olyan ásványi anyagokat is, melyeknek mágneses rezonanciahullámaik vannak. Rezonáns katalizátorként működnek és képesek kioldani a testzsírban leraktározott káros anyagokat (nehézfémek, dioxinok, vegyi anyagok, stb.) Ez a jelenleg elérhető legerősebb antioxidáns.

Prof. Higa szerint a víz hidat képez az élő szerves anyag és a szervetlen anyag között. A vízmolekulának van (+) és (-) pólusa, melyeknek különböző mágneses és elektromos szerepe van. A víznek különösen erős a mágneses rezonancia képessége. A víz képes eltárolni az információkat a szennyező anyagokról, és ezt az infot nehéz kitörülni. Tehát nemcsak a víz minősége gyakorol hatást pl. az emberre, hanem a benne tárolt információk is. Prof. Higa megállapította, hogy az elixír képes a víz által tárolt infok törlésére – az előállított enzimek és a kisugárzott rezgések által.

 

Méregtelenítés

Táplálékunkban kevés a létfontosságú anyag, nincs benne elég fermentum, enzim, vitamin, energiában gazdag ásványi anyag. Nem a táplálék mennyisége hiányzik, hanem a minősége! A szervezetünkbe oktalanul bevitt szennyezőanyagok s a mindenünnen ránk záporozó stresszhatások több méreganyagot juttatnak testünkbe, mint amennyit az kiválasztani képes. Ez a tehertétel ijesztő méreteket ölt.

Patrick Holford a londoni Táplálkozástudományi Intézet alapítója erről a következőképpen ír:

„Egy év leforgása alatt egy átlagember 2 g szilárd szennyezőanyagot lélegzik be, 54,5 kg anyagot vesz magához, körülbelül 4,5 liter rovar-, és gyomirtót juttat a szervezetébe a permetezőszerekből, a vízből és a táplálékból származó nitrátokkal, hormon- és antibiotikum lebontási termékekkel mérgezi magát.”

Ezek és egyéb szennyezések, amelyeket önként veszünk magunkhoz szeszes italok, dohányzás, élvezeti szerek formájában összeadódnak, s hatásuk többnyire súlyos elváltozásokhoz vezet a szervezetben.

 

Mi a megoldás?

Több hatásos dolgot is tehetünk: salaktalanítás, méregtelenítés, átállni az ásványi anyagokban gazdag táplálkozásra vagy ebben a sorrendben mindkettő!

 

Mivel?

Az Életelixír képes a méregtelenítő folyamatok beindítására, képes a sejteket és kötőszöveteket a nehézfémektől és környezeti mérgektől megszabadítani.

 

Miért egyedülálló az Életelixír?

Ez az enyhén lúgos, arany ill. óaranyszínű elixír – melynek számos fiziokémiai jellemvonása van – főleg annak révén képes az emberi szervezet nagyon könnyen felvenni, felszívni az elixírben lévő antioxidánsok, bioaktív és ásványi anyagok sokaságát. Az elixír segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, és fokozza a szervezet természetes védekező mechanizmusainak hatékonyságát.

 

Megszünteti a pangásokat és blokkokat

A testi folyamatokban fellépő blokkok mindig súlyos betegséghez vezetnek. Az idegpályákon jelen levő blokkok mindig szélsőséges fáradtsághoz vagy abnormális ingerlékenységhez vezetnek. Ezzel függ össze a hipermozgékony-hiperaktív gyermekeink új betegsége is. Az emésztőrendszerben előforduló blokkok a legkülönfélébb jelenségeket eredményezik, mint az elhízás, bőrkiütés, migrén, gyomorbajok, érelmeszesedés, reuma, máj-, epe-, vesebántalmak. A hormonális rendszerben levő blokkok cukorbetegséghez, bőrkiütéshez, pajzsmirigy pangáshoz, csontritkuláshoz, növekedési zavarokhoz, zsíranyagcsere-zavarokhoz, szexuális zavarokhoz, allergiához, fokozott változó kori panaszokhoz vezetnek.

Ezt a folyamatot szakítja meg az elixír a vérben végrehajtott tisztító folyamattal, s megóvja a sejteket a további mérgezéstől.

 

Hogyan alkalmazzuk az Életelixírt?

A fogyasztást kis mennyiségben kezdjük, bő folyadékbevitel mellett, hogy a szervezetet – méregtelenítés miatt – ne érje sokkhatás. A fogyasztás kezdetén az érzékenyebb pácienseknél felléphetnek méregkiválási jelenségek. Ez esetleg átmenetileg lehet hidegrázás, ízületi fájdalom, fejfájás, végtagfájdalom, vagy valamilyen nem veszélyes bőrelváltozás. Az ilyenektől nem kell megijedni, mert ezek nem káros mellékhatások és rövid idő után eltűnnek. A gyógyulás jeleiként kell tekinteni őket! Pl.: ilyen kísérő jelenség a megfázás esetén a köhögés, váladékképződés, láz esetén az izzadás, vagy az emésztőszervi betegségeknél a hasmenés vagy hányás.

A kezdeti kísérőjelenség mértéke főleg az adott betegség fajtájától és súlyosságától függ. Az ajánlott adagolás mellett ki kell tartani, azt legfeljebb csak kis mértékben csökkentsük. Egy vagy két hét elteltével az adagot emeljük. Néhány hónap elmúltával szemmel látható „megfiatalodás” történik Az elixír gondoskodik az egészséges bélflóráról és ezzel a természetes, zavartalan emésztésről. (Már ettől a tulajdonságtól is sok gyógyulási folyamat automatikusan végbemegy.)

 

Mi az ajánlott fogyasztási mennyiség?

•Súlyos megbetegedéseknél naponta 2 v. 3-szor 40-50 ml,

•Enyhébb esetekben naponta 2 v. 3-szor 10-20 ml,

•Megelőzés naponta 2-szer 5 ml.

•Az Életelixír más italokkal történő keverése, hígítása nem csökkenti a hatást. Fogyasztható önmagában, teával, gyümölcslével, vagy vízzel keverve.

Bár mindenki különböző módon reagál az elixírre, mégis minden személy reakciója azonos mintát követ. Az Életelixír használóinak tapasztalataira alapozva (allergia, asztma, rák, cukorbetegség, magas-, vagy alacsony vérnyomás, csontritkulás, bőrbetegségek … stb) három szakasz javasolt:

1. A testnek először meg kell tisztulnia. Sok vizet kell inni és a napi 10 ml elixírt fogyasztani. A méregtelenítés tünetei lehetnek: fokozott légzés, fejfájás, szélgörcs, hidegrázás.

2. Két vagy négy hét elteltével az adagot 30-250 ml-re lehet emelni 6 hónapra. Ez alatt az időszak alatt 2-3 alkalommal következhet be visszaesés – amely esetén csökkentsük a napi adagot.

3. 6 hónap elmúltával szemmel látható „megfiatalodás” történik. Ezután összesen 10-40 ml elixírre lesz szükség, amely a továbbiakban stimulálja az egészséget.

 

Hogyan tároljuk?

Felbontás után hűvös, de nem hűtött, sötét helyen tároljuk. Ideális tárolási hőmérséklet: 15 C. Közvetlen napsugárzásnak ne tegyük ki. Ha üledék keletkezne benne, vagy lebegő részecskéket lehetne látni, azok nem jelentik a készítmény megromlását. A palack kinyitásakor a benne lévő folyadéknak nem szabad kellemetlen szagot árasztania. Mivel nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, ezért a felbontott palack tartalmát 2 hónapon belül fel kell használni. Fogyasztható a dobozon és a palackon jelzett időpontig. (nap/hónap/év)

 

Az Életelixír összefoglaló javaslati listája

•Csökkent életerő (kimerültség, fertőzés, lábadozás).

•Alvászavarok

•Lassú mérgezések, szöveti lerakódások.

•Stressz.

•Az összpontosítás képességének csökkenése.

•Légúti, arc- és homloküreg gyulladások.

•Bőrgyulladások.

•Ín-, izom-, és izületi gyulladások.

•Nyálkahártya megbetegedések.

•Gombás, vírusos és bakteriális fertőzések.

•Sebkezelés: gennyes és sérült felületek a bőrön (vágott, égett), ill. a torokban és szájüregben.

•Herpesz és övsömör.

•Ín- és ínszalagsérülések (Sport).

•Emésztési problémák (hasmenés, puffadás, gyomorbántalmak, krónikus székrekedés).

•Bélbetegségek.

•Idegbántalmak, idegi jellegű panaszok, hibás idegi funkciók.

•Mindennemű ödéma, püffedt és feldagadt végtagok.

•Szív-, és keringési betegségek, vérellátási zavarok.

•Magas trombózisveszély (amikor a vér folyása nagyon lassú).

•Reumás lágyrészek fájdalma.

•Autoimmun betegségek (reuma, izületi panaszok, sokízületi gyulladás, pikkelysömör)

•Hormonális zavarok (cukorbaj, változáskori panaszok).

•Nyirokrendszeri panaszok.

•Bőrbetegségek és elváltozások.

•Allergiák

•Fájdalmak és tisztázatlan eredetű betegségi állapotok.

 

Az általános testi jólét javításához tanácsos kiegészítő alkalmazás

•Fitoterápia

•Homeopátia

•Akupunktúra

•Légző-gyakorlat

•Relaxáció

•Meditáció